Verkeersdeelneming

Verkeersdeelneming (AVD)

Na het behalen van je examen voor AVB gaan we samen de weg op voor het echte werk. Hierbij volgt de instructeur met de motor, zodat hij waar nodig goed kan voordoen wat je moet leren. Denk daarbij aan je plaats op de weg of voorbereidende handelingen bij bochten en kruispunten.

Lesmotor Motorrijschool Opweg

 

Leren motorrijden

Om een idee te krijgen van het tweede deel van je motoropleiding staan hieronder een aantal aspecten die we standaard gaan behandelen. Veel van deze zaken komen je vast nog bekend voor uit je rijopleiding voor de auto, maar je zult versteld staan van wat er nog valt te leren! Je moet immers op de motor nét even wat verder vooruitdenken (dus anticiperen!) omdat je natuurlijk kwetsbaarder bent in het verkeer dan in een auto met kreukelzone.

  • Rijden op rechte en bochtige wegen (plaats op de weg)
  • Naderen van kruispunten (met verschillende voorrangssituaties)
  • Rechts- en links afslaan
  • In- en uitvoeren (Ringweg/Autoweg/Snelwegen)
  • Inhalen

Na het behalen van je A-rijbewijs zul je merken dat je ook anders bent gaan autorijden. Bewuster en defensiever!

Lessen vanuit Winsum

We starten en eindigen de AVD-lessen altijd in Winsum en daarom duren die lessen ook altijd 110 minuten. We rijden dan via leuke en afwisselende routes naar de Stad. Op de route naar de Stad kunnen we mooi het rijden op de buitenwegen oefenen, inclusief het inhalen en in en om de Stad zelf leren we duidelijk communiceren naar andere weggebruikers door bijvoorbeeld een juiste plaats op de weg, inspelen op onverwachte verkeerssituaties en hoe om te gaan met de vele (gladde!) markeringen op de weg. We zullen geregeld even samen sparren om ervaringen te delen en vragen te stellen. Na een paar AVD-lessen rijd je ook geregeld met iemand anders samen, maar nooit met meer dan één andere leerling. Zo is persoonlijke aandacht gegarandeerd én kun je van een ander leren!

Al een tijdje niet gereden?

Dan wordt dat hoog tijd! Neem contact op voor de mogelijkheden voor wat opfrislessen. We helpen je graag verder.