Motorrijles mag weer!

Na een hoop gesteggel tussen diverse Veiligheidsregio’s, Minister Cora van Nieuwenhuizen en het RIVM is vandaag besloten dat motorinstructeur geen contactberoep is en daarom motorrijles landelijk is toegestaan. Wel dient er altijd ten minste 1,5 meter afstand te zijn tussen de leerlingen onderling en de rijinstructeur.

Daarom beginnen na de meivakantie (als de basisscholen ook weer open gaan) de motorrijlessen weer voor leerlingen die zijn voorzien van eigen kleding, helm en handschoenen. Alle leerlingen krijgen ook een eigen “oortje” voor het gebruik van de portofoon. Leerlingen die niet in het bezit zijn van eigen kleding kunnen net als normaal de kleding van de rijschool gebruiken, maar deze kleiding mag niet onderling worden gewisseld. Iedere leerling ontvangt dus een “eigen” kleding set.

Vanaf maandag 11 mei zijn de examens Voertuigbeheersing weer mogelijk. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de rijexamens Verkeersdeelneming voor de motor weer worden opgestart en ook is er nog niets bekend over autorijexamens in het algemeen.